Tai õnnetuslaeva kapten põgenes

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai tuukrid hakkasid uurima eile Pattayas uppunud reisilaeva, politseinike kinnitusel otsitakse õnnetuspaigalt põgenenud kaptenit.

Politsei kavatseb kapteni kinnivõtmiseks hankida vahistamismääruse, vahendas AFP.

Õnnetuses sai viga umbes kakskümmend inimest. Nende seas on Vene poiss, kelle seisund on kriitiline.

Viimaste andmete järgi hukkus turiste vedanud laevaga juhtunud õnnetuses kolm välismaalast, kellest üks oli pärit Hong Kongist. Kahe päritolu pole veel avalikustatud. Lisaks sai õnnetuses surma kolm kohalikku, vahendas AFP.

Uudisteagentuuri AP andmetel oli ohvrite seas lisaKS kolmele Tai kodanikule kaks Vene ja üks Hiina kodanik.

Õnnetus juhtus pärastlõunal Koh Larni lähistel. «Laev uppus loetud minutite jooksul. Ma nägin vees inimesi, kellest mõnel oli päästevest, mõnel aga mitte. Üks mees hoidis gaasiballoonist kinni. Seal oli surnukeha näoli vees. Kõik olid paanikas ja karjusid appi,» jutustas kohalik sukeldumisinstruktor, kes oli ühena esimestest tragöödiapaigas.

«Me tõime veest välja 60 inimest, nende seas Vene poiss. Me andsime ta üle reanimatsioonibrigaadile, kuid tema seisund oli väga paha,» lisas ta.

Õnnetuse põhjus pole veel teada. Kokku oli laeva pardal 150-200 inimest. «Me ei usu, et ohvrite arv suureneb,» kinnitas Pattaya politseiülem kolonel Suwarn Chiewnawintawat.

Päästetuuker Suttipong Boonmachai pole aga kindel, kas kõik ohvrid leiti või mitte, kuna laevas olnud inimeste täpne arv pole teada.

Tais on bussi-, auto- ja laevaõnnetused igapäevased, kuna turvaeeskirjad on kehvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles