Usbeki diktaatoritütar süüdistab julgeolekujuhti enda takistamises

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Gulnara Karimova
Gulnara Karimova Foto: SCANPIX

Usbekistani presidendi Islam Karimovi tütar Gulnara Karimova süüdistab riigi julgeolekuteenistuse juhti selles, et too takistab tema teed riigipeatoolile.


Karimova kurtis nädalavahetusel Twitteris, et Rustam Inojatov andis talle käsu hoida madalat profiili.

Lisaks kasutas Karimova Twitteri vahendusel võimalust eitada väiteid, justkui saanuks ta riigipeast isalt peksa. Kriitikanooli heitis ta aga oma ema, tädi ja nõo aadressil, süüdistades neid Ferghana provintsis tekkinud segaduses. Nimelt usutakse, et suur osa Ferghana majandusest on Karimovite kontorolli all.

Viimastel päevadel on mitmed Karimova kontrolli all olnud saated eetrist võetud, samuti on külmutatud tema meediaettevõtte Terra Group pangakontod.

Tänu oma Twitteri postitustele ja muule tegevustele esineb Karimova sageli veidrate uudiste kangelannana. Muuseas on ta näiteks laulnud duetti Venemaale kolinud Prantsuse näitleja Gerard Depardieu’ga, mille videot saab kuulata-vaadata SIIT.
 

Tagasi üles