Türgi parlament kaalub naissaadikutele pükste lubamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurcan Dalbudaki oli üks Õigluse ja Arengu partei naissaadikuist, kes pearättide lubamist kohe kasutama asus.
Nurcan Dalbudaki oli üks Õigluse ja Arengu partei naissaadikuist, kes pearättide lubamist kohe kasutama asus. Foto: SCANPIX

Türgi parlamendi põhiseaduskomisjon asub lähipäevil arutama naissaadikute püksikeelu kaotamist.


Praeguse seisuga ütleb parlamendi sisemäärustik riietuse kohta: «Naised kannavad seelikuid.» Komisjon tahab selle parandada lauseks: «Naised kannavad seelikuid või jakke koos pükstega.»

Püksikeeld, mille üle on Türgi naissaadikud kaevanud juba kaua, tuli päevakorda taas pärast seda, kui neli valitseva Õigluse ja Arengu partei naisssaadikut 31. oktoobril asusid kasutama võimalust kanda parlamendis pearätte.

Parlamendispiikri Cemil Çiçeki sõnul võib pükste küsimus saada lahendatud igasuguse siseregulatsioonide muutmiseta, nagu see juhtus ka pearättidega.

Vabariikliku Rahvaerakonna saadik Şafak Pavey, kellel on jalaprotees ja kellel pole sellest hoolimata siiani viitega sisemäärustikule lubatud pükse kanda, soovitas, et keegi tema naiskolleegidest ei ajaks pükse jalga enne, kui määrustik on muudetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles