USA kaubanduskeskuses tulistanud mees leiti surnuna

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametivõimude esindajad New Jersey osariigis Garden State Plaza ostukeskuse juures.
Ametivõimude esindajad New Jersey osariigis Garden State Plaza ostukeskuse juures. Foto: SCANPIX

Relvastatud noor mees, kes avas eile õhtul tule New Jersey osariigis Paramuses asuvas Garden State Plaza ostukeskuses, leiti täna varahommikul surnuna.

Richard Shoop, kes tulistas vähemalt kuus lasku, leiti üles varsti pärast kella 3 (kohaliku aja järgi). Bergeni maakonna prokurör John Molinelli kinnitas CNN-ile, et mees oli end tõenäoliselt ise maha lasknud.

Prokuröri sõnul leiti surnukeha ostukeskuse lähistelt laohoone tagant. Samas juures oli ka relv, mis esimeste oletuste järgi oli AK-47, kuid võib olla ka selle modifikatsioon. Oletatavasti oli noor mees varastanud selle oma vennalt.

Molinelli märkis, et perekonna kinnitusel oli Shoop narkosõltlane.

Osariigi ühes suurimas ostukeskuses tekkis tõeline kaos vahetule enne 21.30, kui musta riietatud Shoop sisenes hoonesse ja hakkas tulistama turvakaamerate pihta.

Praeguse seisuga ei paista, nagu oleks ta läinud Garden State Plazasse, et kõiki tulistada, kuna tal oli ohtralt võimalusi, kuid ta ei kasutanud neid. Prokuröri arvates tahtis Shoop sooritada enesetappu või plaanis lõpetada elu politseinikega tekkinud vastasseisu tulemusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles