Erdoğan lubas riigi sekkumist tudengite ellu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid Atatürgi monumendi juures.
Tudengid Atatürgi monumendi juures. Foto: SCANPIX

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan kordas täna oma hukkamõistu mees- ja naistudengite sama katuse alla majutamisele ning lisas, et valitsus ei saa jätta niisama nendeni jõudnud vastavasisulist infot.
 


«On selgusetu, mis neis kohtades toimub. Kõik on läbisegi, kõik võib juhtuda. Konservatiivse demokraatliku valitsusena me peame sekkuma,» teatas Erdoğan täna oma Korra ja Arengu partei (AKP) kohtumisel.

Peaministri sõnul on nende valitsus juba alustanud tüdrukute ja poiste eraldamist riigi peetavates ühiselamutes. Tema sõnul on sellega lõpule jõutud juba kolmes neljandikus kõigist ühiselamuist.

Erdoğan rõhutas samas, et riik ei eirata ka nendeni jõudnud infot erapindadel elavate tudengite kohta. Tema sõnul pärinevad kaebused naabritelt, kes mõistavad koos elavad erinevast soost üliõpilased hukka. Peaminister märkis lisaks, et valitsuse tegevust ei saa vaadelda sekkumisena elustiilidesse, vaid pigem on sellistele probleemidele riigi kohustus ja vastutus.

«Emad ja isad küsivad «Kus on riik?». Need sammud astutakse selleks, et öelda neile, et riik on siin,» rääkis Erdoğan, lisades, et teab, et vanematele ei meeldi lasta tüdrukutel ja poistel koos elada.

Asepeaminister Bülent Arınç lubas samas siiski, et valitsusel pole plaane nende mees- ja naisüliõpilaste osas, kes elavad läbisegi erapindadel.

Arınç märkis, et riik on AKP kümne võimuaasta jooksul ehitanud suurepäraseid ühiselamuid, kuid nende arv pole jätkuvalt piisav. «Peaminister andis käsu nende ühiselamute arvu suurendamiseks. Ta ütles, et see, kui tänavameeleavaldused ühiselamutesse jõuaksid, häiriks õpilasi,» rääkis asepeaminister eile.

«Meil pole olnud mingit juttu reididest eramajadesse, kus tudengid elavad. Eramajad meile huvi ei paku,» väitis Arınç.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles