USA kaitseminister hoiatas kaitsekulutuste järsu kärpimise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Chuck Hagel.
USA kaitseminister Chuck Hagel. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Chuck Hagel hoiatas täna, et kaitsekulutuste kavandatav kärpimine ligi triljoni dollari võrra järgmise kümne aasta jooksul on liiga järsk, toimub liiga kiiresti ning õõnestab ohtlikult Ühendriikide sõjalist võimsust.

Hagel ütles USA kaitseprioriteetidele pühendatud kõnes, et sääraste kärbete tegemine oleks tõsine viga.

Kaitseminister lisas, et ametiisikud ei eelda, et valitsuse eelarvekriis lähiajal laheneks. Selle ühe võimaliku tagajärjena võib USA relvajõudude võitlusvõime väheneda, hoiatas Hagel, lisades, et säärane stsenaarium viiks olukorrani, kus presidendil oleks kriisi korral vähem võimalusi riigi julgeolekuhuvide kaitsmiseks.

Lisaks juba märtsis kaitse-eelarvet räsinud eelarvekärbetele jõustuvad jaanuaris järjekordsed kärped juhul kui kongress ei saavuta pikaajalist kokkulepet maksude ja föderaalkuluste üle. Kaitseministeeriumi eelarve võib kärbete korral väheneda 21 miljardi dollari võrra (15,6 miljardit eurot).

Maavägi kaalub isikkoosseisu vähendamist praeguselt 570 000-lt sõdurilt 420 000-le. Hagel on öelnud, et halvima stsenaariumi puhul võib Pentagon olla sunnitud vähendama maavägede suurust 380 000-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles