Times Square'i arvatavat pommimeest ootab eluaegne vangistus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Times Square'il oletatavasti pommiplahvatust kavandanud Faisal Shahzad
Times Square'il oletatavasti pommiplahvatust kavandanud Faisal Shahzad Foto: SCANPIX

New Yorgis Times Square'ile lõhkeainetega Nissani jätnud Faisal Shahzadi ootab süüdimõistmisel ees eluaegne vangistus.  


Prokurör süüdistab endist finantsanalüütikut viies kuriteoepisoodis, muu hulgas kavas kasutada relva inimeste massiliseks hävitamiseks ja plaanis tappa ning sandistada inimesi USAs, vahendas Reuters.

«Edu korral oleks ta korraldanud letaalse terroriakti, põhjustades New York Citys surma ja hävitustööd,» ütles justiitsminister Eric Holder.

Manhattani föderaalkohtusse esitatud hagi järgi võttis Shahzad omaks Times Square'ile pommi jätmise. Ka tunnistas mees üles, et naasis hiljuti pommivalmistamise õppuselt Waziristani provintsist Pakistanist.

Mees saabus Pakistanist USAsse 3. veebruaril ja rääkis immigratsiooniametnikele, et oli viis kuud oma vanematel külas ja et tema abikaasa jäi Pakistani.

Ameerika Ühendriikide ametnike kinnitusel tunnistas Pakistanis sündinud Ameerika kodanik Faisal Shahzad politseile, et tõi autopommi Times Square'ile.

Oma sõnul tegutses ta üksinda ja samas kinnitas mees, et tal pole sidemeid islamistlike terrorirühmitustega, vahendas Mirror.

FBI agendid pidasid 30-aastase Shahzadi kinni Dubaisse suunduma pidanud lennukis JFK lennuväljal esmaspäeva õhtul. Allika sõnul peeti mees kinni viimasel sekundil.

«Ta võttis omaks maasturi ostmise, seadeldise kokkupanemise ja selle autosse viimise ning auto jätmise sündmuskohale,» rääkis allikas.

Bensiini- ja gaasikanistritest valmistatud lõhkeseadeldis leiti autost rahvarohkel Times Square'il laupäeva õhtul.
Meie kogemuste järgi pole eriti tõenäoline, et sellise ettevõtmise taga on vaid üks inimene, rääkis julgeolekuallikas.

Pärast Shahzadi kinnivõtmist peeti ka Pakistanis kinni mitu inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles