Tohutud lepatriinuparved ahistavad ameeriklasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepatriinu
Lepatriinu Foto: SCANPIX

Miljonid lepatriinud on muutnud Ameerika Ühendriikide kagualadel kohalike elanike elu põrguks nii kodudes kui kontorites.

Nendega võitlemiseks on kasutusele võetud koguni tolmuimejad, vahendab Reuters.

Näiteks Alabamas tungivad nad kodudesse end soojendama aknapragude kaudu ja koju saabudes võib inimest oodata ees väljapoolt üleni lepatriinudega kaetud uks.

Kuigi nad on inimesele ohutud, tekib nende puruks litsumisest tülikas plekk kardinatele, mööbliriidele ja seintele.

Alabamas elav Walter Harris rääkis, et tema koduukse väliskülg lausa kihas eelmisel nädalal, kuna seal oli koha sisse võtnud mitusada lepatriinut. Ta ei hakanud neid lihtsalt tapma, vaid haaras tolmuimeja järele.

Harrise sõnul on lepatriinud Tennessees «suureks probleemiks».

Lepatriinude arvu plahvatuslik tõus on praegusele hooajale iseloomulik, sest nad on lahkunud põldudelt, kus on veetnud terve suve kahjureid tõrjudes ja otsivad nüüd sooja kohta, kus talv mööda saata.

Mõningates piirkondades kasvatas pehme talv ja vihmane kevad lepatriinude arvu erakordselt suureks. «Nad on kenad, kuid keegi ei taha omale tohutult palju keni putukaid,» ütles Tennessee ülikooli entomoloog David Cook.

Uurijad lohutavad, et mõne nädala pärast, kui ilmad veelgi jahenevad, siis taandub ka lepatriinude invasioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles