Põhja-Korea süüdistab Lõuna-Korea presidenti kõlbelises labasuses

BNS
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Park Geun-hye (vasakul) koos Suurbritannia kuninganna Elizabeth II 5. novembril Buckinghami palees Londonis.
Lõuna-Korea president Park Geun-hye (vasakul) koos Suurbritannia kuninganna Elizabeth II 5. novembril Buckinghami palees Londonis. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea võimud süüdistasid täna Lõuna-Korea presidenti Park Geun-hyed moraalses vulgaarsuses, kuna too oli üheaegselt naaberriigi kritiseerimisega kinnitanud, et on valmis kohtuma millal tahes selle liidri Kim Jong-uniga.

Põhja-Korea Korea rahumeelse taasühendamise komitee paneb Parkile pahaks provokatiivseid märkusi Pyongyangi aadressil segatuna avaldusse võimalikust tippkohtumisest Kimiga.

«Parki märkus tippkõnelustest ei vääri vähimatki tähelepanu, sest see on viimane abinõu riigi sise- ja väliskriisidest jagusaamiseks,» ütles komitee avalduses, mis on vastuseks Parki sõnadele möödunud nädalal Prantsuse ajalehes Le Figaro ilmunud usutluses.

Park ütles, et on valmis kõnelusteks Kimiga ükskõik millal, kui see on vajalik piiriüleste suhete parandamiseks ja Korea poolsaarel rahu saavutamiseks.

Presidendi pressisekretär Lee Jung-hyun hoiatas, et neist sõnadest ei maksa liiga palju välja lugeda, tegu olevat üksnes «põhimõttelise vastusega».

«Põhja-Korea ei anna kunagi andeks inimestele, kes söandavad meie kõrgemaid juhte «tippkõneluste» sildi all solvata ja nende väärikust välja naerda,» hoiatas Põhja-Korea komitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles