Happerünnaku ohver andis kohtus tunnistusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Filin kohtusaalist lahkumas.
Sergei Filin kohtusaalist lahkumas. Foto: SCANPIX

Aasta alguses happerünnaku ohvriks langenud Moskva Suure Teatri kunstiline juht Sergei Filin andis täna kohtus tunnistusi.

Filini rünnakus süüdistatakse Suure Teatri balletisolist Pavel Dmitritšenkot, kes väidetavalt rünnaku tellis. Dmitritšenko eitab süüd, kuid kui ta süüdi mõistetakse, ootab teda ees kuni 12-aastane vanglakaristus. Dmitritšenko tunnistas küll algselt rünnaku planeerimise üles, kuid teatas hiljem, et arutas Filinit ründamist, kuid mitte happega.

Lisaks Dmitritšenkole on kohtu all ka eksvang Juri Zarutski, kes väidetavalt Dmitritšenko tellimuse täide viis. Zarutski on tunnistanud oma süüd, kuid selgitas, et ta ei tahtnud raskeid kehavigastusi tekitada. Kolmas süüalune on Andrei Lipatov, kes väidetavalt Zarutski sündmuspaigale toimetas ja tal põgeneda aitas. Nii Zarutskit kui ka Lipatovit ähvardab samuti 12-aastane vangistus.

Filin, kellele visati ööl vastu 17. jaanuari Moskvas kodumaja ees hapet näkku ning kes sai tõsiseid põletushaavu, mille tõttu on talle tehtud üle 20 operatsiooni, ütles kohtus, et rünnak, tekitas talle piinavat valu. «Ma polnud kunagi varem sellist valu kogenud,» ütles Filin, keda ka kohtus saatis arst.

Rünnaku motiiviks on väidetavalt isiklik vaen. Filin kinnitas kohtus, et kuigi ta püüdis kunstilise juhina rolle jaotades olla aus, siis Dmitritšenko jätkas tema kohta kompromiteeriva materjali otsimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles