Piraatide hõivatud Vene tankerile tõttab appi Marssal Šapošnikov

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov
Suur allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov Foto: Wikimedia

Somaalia piraadid ründasid ja hiljem ka hõivasid Adeni merel Novorossiiski laevastikku kuuluva tankeri Moskovski Universitet, millega katkes pärast seda igasugune raadioside.


Tankeri 23-liikmelise meeskonna moodustavad Venemaa kodanikud, vahendas RIA Novosti. Selle lastiks on 86 000 tonni toornaftat.



Tankerile tõttab appi samas piirkonnas viibiv Udalõi-klassi suur allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov. Vene meedia andmetel peaks sõjalaev jõudma Moskovski Universiteti juurde umbes kella 23 (Moskva aja järgi) paiku.

Tankeri kaptenil oli kohe pärast rünnakut õnnestunud raadio teel saada ühendust Marssal Šapošnikovi kapteniga ja abi paluda. Rünnakust teavitati ka regioonis asuvaid piraatlusega võitlevaid rahvusvahelisi merejõude.

Tankeri kapteni jutu järgi ründasid piraadid laeva 350 kilomeetrikaugusel rannikust kahe kaatriga, avades selle suunas tule.

Meeskond püüdis mitme manöövri abil laeva hõivamist vältida, kuid neil tuli lõpuks alla anda, vahendas RIA Novosti.

Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov informeeris juhtunust ka president Dmitri Medvedevit.

Libeeria lipu all sõitev Vene tanker oli teel Punaselt merelt Hiinasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles