Lähedased said Morsiga pärast riigipööret esmakordselt kohtuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Morsi abikaasa Naglaa Ali.
Mohamed Morsi abikaasa Naglaa Ali. Foto: SCANPIX

Egiptuse kukutatud presidenti Mohamed Morsit vanglas külastanud abikaasa sõnul on mehe meel vankumatu.

Naglaa Ali oli üks neist lähedastest, kes said eile Morsit Aleksandria lähedal asuvas Borg al-Arabi vanglas külastada, kirjutas täna BBC. Eelnevalt polnud pere Morsiga alates mehe presidenditoolilt kukutamisest selle aasta juulis kohtuda saanud.

Ta on kindlameelsem ja julge, sõnas Ali eile uudisteagentuurile AP. Enne praegust korda nägin ma teda viimati 3. juuli hommikul. Naise sõnul tundis Morsi peamiselt huvi pere olukorra vastu.

Kui ajakirjanik naiselt küsis, kas ta tunneb oma abikaasa seisukorra pärast muret, vastas too, et nad ei raisanud oma kohtumisel selliste teemade peale aega.

Moslemi Vennaskonna liikmest Morsile on esitatud süüdistused protestijate tapmisele ja vägivallale õhutamises seoses möödunud aastal Kairos toimunud meeleavaldustega. Praegu toimub Egiptuses Moslemi Vennaskonna keelustamisprotsess.

Morsi kukutati sõjaväelise riigipöördega selle aasta juulis, kohtuprotsess tema üle on alanud, kuid lükatud 8. jaanuarini edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles