Lihapallidest tüdinenud Rootsi kokad hakkasid valmistama lihakuubikuid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Lihapallid spagettide ja ketšupiga.
Lihapallid spagettide ja ketšupiga. Foto: SCANPIX

Lihapallide poolest tuntud Rootsis ei jaksa kokad neid enam veeretada ja otsivad muid lahendusi.

Nii näiteks otsustasid Söderslätti gümnaasiumi kokad loobuda traditsioonilistest ümmargustest lihapallidest ja hakkasid lastele pakkuma lihakuubikuid, kirjutab ajaleht Trelleborgs Allehanda.

Kokad olid väsinud lihapallide käsitsi vormimisest. Tuhandete pallikeste veeretamine oli aeganõudev ja väsitas ka randmeid. Nii sündiski idee neljakandilistest «lihapallidest». Retsept on sama, kuid hakklihakäntsakas lõigatakse enne praadimist kuubikuteks.

«Üks gümnasist ütles, et need olid kõige inetumad lihapallid, mida ta on näinud, kuid need olid samas parimad,» jutustas Söderslätti köögi peakokk Anna Malmberg ajalehele.

Söderslätti kooli köögis valmib ka piirkonna teiste koolide söök. Alstadi kooli teise klassi õpilane Molly Törnqvist ei teinud asjast numbrit. Tema sõnul olid kuubikud head, kuigi välimus oli veidi kummaline.

Märksõnad

Tagasi üles