Savisaar osales Läti opositsioonierakonna kongressil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaar osales täna Läti populaarseima erakonna, peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele Keskuse kongressil.

Tunamullu septembris toimunud parlamendivalimised võitnud, kuid valitsusliidust kõrvale jäänud vasakpoolse erakonna kongress toimub Riias, kus erakonna juhi Janis Urbanovitši sõnul arutatakse erakonna tulevikku puudutavaid küsimusi ning eelseisvaid seimi- ja Euroopa Parlamendi valimisi, vahendas Mixnews.

Uudisteagentuuri BNS teatel esines Savisaar kongressil eestikeelse pöördumisega, milles rõhutas Tallinna ja Riia häid suhteid. Pöördumine tõlgiti ka läti ja vene keelde.

Riia linnapeast erakonna liidri Nils Ušakovsi sõnul on Koosmeele Keskuse eesmärk saavutada Euroopa Parlamendi valimistel vähemalt kolm kohta. Seejuures on Lätil tulevases europarlamendis kokku kaheksa kohta, kuna Horvaatia ühinemine Euroopa Liiduga tähendas Lätile ühe koha kaotust.

Mitmed Läti poliitikud ja politoloogid peavad Koosmeele Keskust aga populistlikuks poliitiliseks jõuks, millele on tõenäoliselt teinud panuse ka Venemaa. Tegu on erinevatest erakondadest - Koosmeelest, Läti Sotsialistlikust Erakonnast ja Daugavpilsi Linna Erakonnast – koosneva blokiga, mis on parlamendis esindatud alates 2006. aastast ning seisnud suuresti Läti venekeelse elanikkonna huvide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles