Poolas ja Lätis lõppes NATO õppus Steadfast Jazz

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppused Drawsko Pomorskie läheda Põhja-Poolas.
Õppused Drawsko Pomorskie läheda Põhja-Poolas. Foto: SCANPIX

Poolas ja Lätis lõppes nädal aega kestnud NATO suurõppus Steadfast Jazz, teatas Läti kaitseministeerium.

«NATO väljakutseks on hoida ühtsust ja ühtesobivust, mida on aastate jooksul saavutatud,» tles alliansi Brunssumi ühendväejuhatuse ülem kindral Hans-Lothar Domröse. «Õppus Steadfast Jazz oli oluline saam tõhususe ja koostegutsemisvõime kõrge taseme ülesehitamisel ja hoidmisel.»

Brunssumi ühendväejuhatuse peakorter täitis väljaõppe eesmärgid ja saab ametliku kinnituse juhtimaks 2014. aastal võimalikke NATO reageerimisjõudude missioone.

NATO reageerimisjõudude õppusest võttis osa 6000 sõjaväelast 18 liikmesriigist, sealhulgas üle 1000 jalaväelase mehhaniseeritud üksustes, üle 40 lennuki ja üle 15 mereväe aluse. Õppuste juhtstaap asus Lätis Adazis, õppuste taktikaline osa viidi läbi Poolas Drawsko Pomorskie harjutusala.

Koos tsiviilpoolega panustas Eesti pea 300 inimesega, Läti umbes 170 inimesega.

Steadfast Jazz on NATO kollektiivkaitseõppus, mille eesmärgiks on kontrollida alliansi reageerimisjõudude (NRF, NATO Response Force) valmisolekut reageerida sõjalistele ohtudele ja astuda vajadusel välja liikmesriikide kaitseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles