Somaalia piraadid kaotasid tankeri oma oskamatuse pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov
Allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov Foto: Wikimedia

Vene sõjalaeva Marssal Šapošnikovi meremehed võtsid tankeri Moskovski Universitet vabastamisel kinni kümme piraati, tulevahetuse ajal sai üks piraat surma.


Tanker intsidendis kahjustada ei saanud, ka ei saanud viga ükski 23 meeskonnaliikmest, vahendas RIA Novosti.

Somaalia piraadid hõivasid Sudaanist Hiinasse teel olnud naftatankeri eile hommikul. Libeeria lipu all sõitva laeva meeskonna moodustasid Vene kodanikud.

«Täna hommikul rünnati Libeeria lipu all sõitvat tankerit Moskovski Universitet. Meeskond lukustas end ühte kambrisse. Kahjuks tuleb teatada, et nüüdseks on laev hõivatud,» teatas kapten Juri Turtšinki raadiosaatja kaudu regioonis viibivatele rahvusvahelistele merejõududele.

Piraadid ei suutnud pärast laeva hõivamist seda iseseisvalt juhtida, kuna meeskond barrikadeeris ära ühe laeva ruumi. Mereröövlid ei julgenud laeval tulistama hakata, kuna kartsid tankeri süttimist.

Seetõttu ei saanudki nad käituda oma tavapärase skeemi järgi, mis näeb ette laeva hõivamist, oma kodusadamasse toimetamist ning seejärel lunarahanõude esitamist.

Sel põhjusel triivis tanker rahulikult samas paigas Adeni lahel, kus piraadid ta hõivasid ja laeva asukoht oli piirkonnas viibivatele rahvusvahelistele koalitsioonijõududele hästi teada.

Vene allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov jõudis hädalise juurde ööl vastu tänast. Pärast olukorra hindamist otsustasid merejalaväelased kasutada tankeri vabastamiseks jõudu.

Kaitseministeeriumi esindaja kinnitas RIA Novostile, et piraadid peeti kinni ja viibivad tankeri ühes ruumis valve all.

Tankeri lastiks on 86 000 toornaftat, mis kuulub ühele Hiina firmale. Selle koguväärtus on üle 50 miljoni dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles