Juurdluskomitee: Greenpeace'i aktivistid on teel Peterburi

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greenpeace'i aktivistid nõudsid kaaslaste vabastamist Barcelonas asuvale Sagrada Familiale riputatud loosungitega 8. novembril.
Greenpeace'i aktivistid nõudsid kaaslaste vabastamist Barcelonas asuvale Sagrada Familiale riputatud loosungitega 8. novembril. Foto: SCANPIX

Venemaal vangis istuvad Greenpeace’i aktivistid viiakse Murmanskist Peterburi, säutsus keskkonnaorganisatsioon Twitteri vahendusel.

Venemaa juurdluskomitee kinnitas, et jäämurdja Arctic Sunrise meeskonnaliikmed ja laeval viibinud aktivistid viiakse Neevalinna, vahendas lenta.ru.

Inimõigusteaktivist Oksana Tšelõšjova väitis Facebookis, et huligaansuses süüdistatavad aktivistid pandi rongi, mis lahkus Murmanskist kell 9.10 kohaliku aja järgi. Peterburi peaks rong jõudma homme kell 12.11.

Venemaa ametivõimud võtsid naftapuurimise vastu Arktikas protesteerinud keskkonnakaitsjad kinni 18. septembril Gazpromi naftaplatvormil või selle juures Petšora meres. Kõik 30 inimest, teiste seas kaks ajakirjanikku, on võetud eeluurimise ajaks kaheks kuuks vahi alla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles