Raport: Türgi reisilennuki kukutas tehniline rike ja piloodi eksimus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud lennuk Schipoli lennuvälja lähedal
Purunenud lennuk Schipoli lennuvälja lähedal Foto: ANP Foto / Scanpix.

Möödunud aasta veebruaris Amsterdami Schipoli lennuvälja lähistel alla kukkunud ja üheksa inimelu nõudnud lennuõnnetuse põhjustas vigane kõrgusmõõdik ja piloodi eksimus.


Hollandi lennundusohutuse uurijate raporti kohaselt kukkus Türgi lennufirma reisilennuk Boeing 737-800 alla nii inimliku vea kui ka vigase altimeetri tõttu, vahendas Reuters. Varem on uurijad viidanud asjaolule, et kõrgusemõõdik näitas tegelikkusest madalamat kõrgust, misjärel lülitas automaatpiloot lennuki mootorid välja.

Kuigi piloodid said hoiatussüsteemi abil veale jälile ja panid mootorid uuesti tööle, ei õnnestunud neil lennukiga õnnelikult maanduda.

Vahetult enne maandumist alla kukkunud ja kolmeks osaks purunenud lennuki pardal oli kokku 135 inimest, kellest hukkus neli Ameerika Ühendriikide ja viis Türgi kodanikku. Kümned inimesed said õnnetuses viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles