Hollandi kuningat tomatitega loopinud vene aktivistid mõisteti vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kuningas Willem-Alexander ja kuninganna Maxima kohtumas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Hollandi kuningas Willem-Alexander ja kuninganna Maxima kohtumas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

Vene kohus mõistis Hollandi kuningat Willem-Alexanderit tomatitega loopinud opositsiooniaktivistidele esmaspäeval pisihuligaansuse eest 10-15-päevase vangistuse.

Moskva ringkonnakohus 23-aastasele Deniss Kudrjavtsevile 15-päevase ja 18-aastasele Viktoria Kuznetsovale 10-päevase aresti.

Aktivistid loopisid Hollandi kuningapaari tomatitega laupäeval, kui kuninglikud külalised saabusid Moskvas galakontserdile. Ei kuningas ega kuninganna tomatitega pihta ei saanud.

Aktivistid avaldasid meelt seoses Hollandis poliitilist varjupaika palunud opositsionääri Aleksandr Dolmatovi jaanuarikuise enesetapuga. Väidetavalt tappis liikumisse Teine Venemaa kuulunud Dolmatov end Amsterdami põgenikekeskuses pärast Hollandi võimude otsust talle asüüli andmisest keelduda.

Aleksandr Dolmatov vahistati Venemaal 2012. aasta mais president Vladimir Putini ametissevannutamise eelõhtul Bolotnaja väljakul toimunud massirahutustes osalemise pärast. Pärast vahi alt vabanemist põgenes ta Hollandisse, kuna kartis, et võimud peavad ta tõsisemate süüdistuste alusel uuesti kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles