Saudi Araabias leidis kinnitust kaameli nakatumine koronaviirusesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamel Saudi Araabias.
Kaamel Saudi Araabias. Foto: SCANPIX

Saudi Araabias leidis kinnitust kaameli nakatumine MERSi viirusse; tegemist on esmakordse juhusega, kus loomal on tuvastatud koronaviirus, millesse maailmas on surnud 64 inimest.

Saudi tervishoiuministeeriumi teatel näitavad esialgsed laboritulemused ka kaameli omaniku haigestumist.

Tervishoiuministeerium teeb põllumajandusministeeriumi ja laboritega koostööd «viiruse isoleerimiseks ning selle geneetilise struktuuri võrdlemiseks patsiendi omaga».

Kui kaameli ja looma omaniku viirus osutuvad identseks, on tegemist «ülemaailmselt olulise avastusega, mis võib avada ukse viiruse allika tuvastamiseks», märkis ministeerium avalduses.

Koronaviirus MERS ehk Lähis-Ida hingamisteede sündroom on kogu maailmas seni nõudnud 64 elu, kuid enim hukkunuid on olnud Saudi Araabias. Eksperdid ei ole siiani suutnud leida vaktsiini, mis aitaks enam kui 51 protsendilise suremusega viiruse levikut piirata.

Uut koronaviirust peetakse 2003. aastal Aasias lahvatanud SARSi ehk ägeda hingamisteede sündroomi lähedaseks sugulaseks. Toona nakatus kopsuviirusesse 8273 inimest, kellest üheksa protsenti suri. Nagu SARS, kandub ka MERS usutavasti loomadelt inimestele. Lisaks sarnastele gripilaadsetele sümptomitele põhjustab uus koronaviirus aga ka neerupuudulikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles