Filipiinid kehtestasid katastroofilinnas liikumiskeelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filipiinide valitsus teatas täna liikumiskeelu kehtestamisest taifuunist laastatud Taclobani linnas, kuhu on rüüstamise lõpetamiseks saadetud soomusmasinad ja püstitatud telesulud.

ÜRO hinnangul on ainuüksi Leyte saare pealinnas Taclobanis saanud surma kardetavasti 10 000 inimest. Päästjate ülesannet raskendab oluliselt linnas maad võtnud rüüstamine. Jõugud murravad sisse kauplustesse ning toidu- ja ravimiotsingul tormiohvrid ründasid nädalavahetusel Punase Risti abikonvoid.

Siseminister Mar Roxase sõnul on 220 000 elanikuga Taclobani saadetud neli soomustransportööri. Esmaspäeval jõudsid linna sajad politseinikud ja sõdurid, kuivõrd kuna Taclobani enda 390 korrakaitsjast ilmus tormi järel tööle vaid 20.

Filipiinide tsiviilkaitsevõimude esindaja Reynaldo Balido ütles esmaspäeval teleusutluses, et korra jaluleseadmine Taclobanis ja teistes katastroofipiirkondades on valitsusse peamine prioriteet.

«Saatsime sinna olulised lisajõud, mida vajadusel veelgi suurendame,» kinnitas Balido.
Ülivõimas taifuun Haiyan -- mida filipiinlased kutsuvad Yolandaks -- pühkis minema terveid maju ning tõi kaasa paduvihma ja hiidlained. Võimude hinnangul mõjutas taifuun ligikaudu 9,7 miljoni inimese elu 41 Filipiinide provintsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles