Usbekistani presidendi tütar teatas eriteenistuse orgiatest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gulnara Karimova filmib Ipadiga oma isa Islam Karimovi tantsu iseseisvuspäeva tähistamisel 31. augustis 2012.
Gulnara Karimova filmib Ipadiga oma isa Islam Karimovi tantsu iseseisvuspäeva tähistamisel 31. augustis 2012. Foto: SCANPIX

Usbekistani presidendi Islam Karimovi tütar Gulnara Karimova säutsus Twitteris eriteenistuse agentide orgiatest.

Karimova jätkab kohalike jõustruktuuride kritiseerimist. Seekord tõi ta päevavalgele presidendi julgeolekuteenistuse patud, vahendas www.km.ru.

Riigipea tütre väitel vahistati näitlikult presidendi julgeolekuteenistuse mitu kaastöötajat. See tehti tunnistuste põhjal, mis oli saadud teenistuse ülema endise asetäitja polkovnik Botir Umarovi «kaasosalistelt».

Karimova süüdistas Umarovit dokumenteeritud faktide alusel «alluvate peksmises, teenistuse ajal purjutamises ja orgiates».

Varem on Karimovi tütar kritiseerinud riikliku julgeolekuteenistuse juhti Rustam Inojatovit ja väitnud, et mees plaanib võtta võimu riigis oma kätte. Ka pidavat Inojatov kartma Karimova «populaarsust rahva hulgas».

Lisaks sellele on presidendi tütar süüdistanud Twitteri vahendusel ka pereliikmeid, näiteks oma ema müstiliste rituaalide lembuses.

Gulnara Karimovale vaadati veel hiljuti kui 75-aastase presidendi Islam Karimovi järglasele riigipeakohal. Viimasel ajal on ta aga meedia andmetel sattunud ebasoosingusse.

Ühe versiooni järgi on põlu alla sattumise taga konflikt riikliku julgeolekuteenistuse ülemaga, mille tulemusel edastas see riigipeale tema tütre kohta kompromiteerivaid materjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles