Vene võimud arestisid Navalnõi varad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonijuht Aleksei Navalnõi koos abikaasa Juliaga.
Opositsioonijuht Aleksei Navalnõi koos abikaasa Juliaga. Foto: SCANPIX

Vene kohus andis uurijate taotlusel välja määruse opositsionäär Aleksei Navalnõi pangaarvete ja varade arestimiseks.

Navalnõi advokaat Vadim Kobzev ütles uudisteagentuurile Interfax, et ta ei tea varade arestimisest veel midagi, ent oletas, et Moskva Basmannõi kohtu otsus võib olla seotud nn Yves Rocher kaasusega.

Vene opositsioonijuhile Navalnõile, kes alles hiljuti tingimisi karistusega vanglast vabanes, esitati oktoobri lõpus süüdistus pettuses ja rahapesus. Aleksei Navalnõi ja tema vend Oleg Navalnõi varastasid väidetavalt 30 miljonit rubla ja pesid 21 miljonit rubla Prantsuse kosmeetikafirma Yves Rocher ja Vene firma MPK raha.

Süüdistusele eelnes vendadele Navalnõidele kuuluva kompanii tegevuse pikk ja põhjalik uurimine, mis opositsioonijuhi väitel on seotud tema poliitilise tegevusega.

Navanõi teises, rahvusvahelist tähelepanu äratanud kohtuasjas muutis Kirovi oblasti kohus 16. oktoobril talle mõistetud viieaastase vabadusekaotuse tingimisi karistuseks.

Navalnõi lubas otsuse sellest hoolimata edasi kaevata ja ühtlasi jätkata oma poliitilist tegevust.
Süüasi puudutab 2009. aastat, kui opositsiooni juhtfiguur Navalnõi töötas liberaalse Kirovi kuberneri Nikita Belõhhi juures nõunikuna. Süüdistuse kohaselt omastas ta metsandusettevõtte Kirovless vara -- 10 000 kuupmeetrit metsamaterjali väärtusega 16 miljonit rubla.

Navalnõi ise nimetas Kirovi kohtu otsust poliitiliseks.

Navalnõi kogus 8. septembri Moskva linnapea valimistel hästiorganiseeritud kampaaniaga senise meeri Sergei Sobjanini vastu 27 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles