ELi vaeseimas liikmesriigis blokeerisid tudengid parlamendihoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid täna Sofias parlamendihoone ees protestil politseinike eest eemale tõmbumas.
Tudengid täna Sofias parlamendihoone ees protestil politseinike eest eemale tõmbumas. Foto: SCANPIX

Täna kähmlesid Bulgaaria pealinnas omavahel politseinikud ja tudengid, kes olid parlamendihoone ette saabunud valitsusvastasele protestile.

Tudengid oli parlamenti ümbritseva metallpiirde kõrvale inimketi moodustanud ning lubasid, et ükski seaduseandja hoonest lahkuda ei saa, kirjutab uudiseagentuur AFP.

Kui politseinikud üritasid üliõpilasi kaugemale lükata, siis puhkesid kokkupõrked, mille käigus sai viga vähemalt üks inimene.  

 politseinikud aga tudengeid kaugemale lükata. Puhkesid kokkupõrked, mille käigus sai viga vähemalt

Eile olid tudengid parlamendihoone vastas asuva Sofia ülikooli tabalukkudega kinni pannud ning nõudnud peaminister Plamen Oresharski valitsuse lahkumist.

Euroopa Liidu kõige vaesemas riigis on inimesed valitsuse vastu protestinud selle aasta veebruarist alates, toona sundis avalik pahamees eelmise konservatiivse valitsuse tagasi astuma.

Suve jooksul meeleavaldusel jätkusid ning poliitikute sidemed oligarhidega ja korruptsioon tõi tänavale ligi 20 000 pahast bulgaarlast. Viimaste kuude jooksul oli protestilaine vaiksemaks muutunud.

Analüütikud on juba ka hoiatanud, et tudengiprotestid võivad üle kasvada massilisteks valitsusvastasteks rahutusteks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles