Uus Maailma kaubanduskeskuse torn tunnistati USA kõrgeimaks hooneks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma kaubanduskeskuse torn.
Maailma kaubanduskeskuse torn. Foto: SCANPIX

Uus Maailma kaubanduskeskuse torn New Yorgis tõukas teisipäeval Chicago Willis Toweri USA kõrgeima hoone pjedestaalilt, rahvusvaheline arhitektide komisjon tunnistas, et ehitise kõrguse mõõtmisel võib arvesse võtta ka nõela pilvelõhkuja tipus.

Kõrghoonete ja linnakeskkonna nõukogu hoonete kõrguse komisjon märkis oma otsuses, et nõel ei ole antenn, vaid torn ja seega hoone alaline osa.

Neljasaja kaheksa jala ehk 124,36 meetri kõrgusest nõeljast teravikust Maailma kaubandushoone tipus piisas, et tõugata Chicago Willis Tower USA kõrghoonete seas teisele kohale. Koos nõelaga on hoone, mille ametlik nimetus on 1 World Trade Center, 1776 jalga (541,32 meetrit) kõrge, sümboliseerides Ameerika riigi asutamisaastat.

Ilma nõelata oleks torn vaid 1368 jala ehk 416,97 meetri kõrgune ning jääks 1451 jala ehk 442,26 meetri kõrgusele Willis Towerile alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles