Tasuta mobiiliühenduse võitnud mees põhjustas Soomes 73 000-eurose arve

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlane põhjustas ebaseadusliku tegevusega operaatorfirmale TeliaSonera tohutu arve.
Soomlane põhjustas ebaseadusliku tegevusega operaatorfirmale TeliaSonera tohutu arve. Foto: SCANPIX

Paarikümneaastane mees peab maksma sideoperaatorfirmale TeliaSonera enam kui 73 000 eurot, kuna kasutas preemiaks saadud tasuta liitumist hiljem ebaseaduslikult, kirjutab Helsingin Sanomat.

Alaealine nooruk võitis 2008. aasta sügisel TeliaSonera mängus omale tasuta mobiilsideühenduse ja netipulga ning seda üheks aastaks. See leping pidi lõppema sügisel 2009, kuid vea tõttu firma ühendust ei sulgenud.

2012. aasta suvel avastas nüüdseks täisikka jõudnud noor mees, et TeliaSonera ühendus töötab endiselt. Ta hakkas taas helistama ja SMSe saatma. Kuna operaatorfirma arveid ei saatnud, siis tellis ta omale ka hulgaliselt kinkekaarte ja sooritas nendega oste.

Mehe tegevusele pandi punkt tänavu jaanuaris, kui operaatorfirma turvasüsteem teatas mobiiliühenduse ebaseaduslikust kasutamisest. Selleks ajaks oli mehe arved kerkinud 73 973 euroni, mille TeliaSonera kohe ka kinni maksis.

Soomlasest teenistuja teenib selle summa keskmiselt kahe aastaga, kirjutab Helsingin Sanomat.
Mees oma süüd ei tunnistanud. Ta oli oma sõnul arvanud, et kuna ühendust polnud suletud, siis võis ta seda edasi tasuta kasutada.

Helsingi ringkonnakohus karistas teda aga tingimisi aastase vangistusega. Kohtu otsuse järgi oli mees teadlik, et tal polnud võrgu tasuta kasutamiseks enam mingit õigust. Lisaks peab ta maksma firmale tagasi ligi 73 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles