Läbipekstud Vene ajakirjanik kaebas FSB kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Kašin
Oleg Kašin Foto: Erakogu

2010. aastal jõhkra kallaletungi ohvriks langenud Vene ajakirjanik Oleg Kašini sõnul ei uurinud võimudtema rünnakut tõsiselt.

Kašin peksti jõhkralt läbi 2010. aasta 6. novembril oma kodu juures Pjatnitskaja tänaval Moskvas. Haiglas diagnoositi tal peaajupõrutus ning lõua-, sääre- ja sõrmeluumurrud. Ta oli mitu päeva koomas ning talle tehti mitu operatsiooni. Pärast intsidenti kaotas Kašin oma töö Kommersandis.

Nüüd pöördus Kašin Moskva piirkonnakohtu poole, süüdistades Venemaa Föderatsiooni Föderaalset Julgeolekuteenistust (FSB), et viimane ei suutnud leida tema ründajaid. Samuti väidab Kašin, et uurimiskomitee ametnik rikkus tema õigusi, keeldudes talle näitamast uurimisega seotud materjale.  

«Viimase kahe aasta jooksul ei ole uurimisasutused ja Vene FSB teinud sisuliselt midagi,» kurtis Kašin, kelle sõnul ütlesid uurijad talle, et edasisest uurimisest loobuti, kuna sellega on seotud «mõjukad inimesed».

Kašin on süüdistanud rünnakus Kremli-meelset noorteliikumist ning selle toetajaid Vene marurahvuslaste ja jalgpallifännide seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles