Briti spiooni müstilise surma põhjustas ilmselt õnnetus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik 2010. aastal Gareth Williamsi Londonis asuva kodu ees.
Politseinik 2010. aastal Gareth Williamsi Londonis asuva kodu ees. Foto: SCANPIX

Britis välisluure MI6 töötaja Gareth Williams, kelle alasti surnukeha leiti 2010. aastal tema kodu vannis olnud spordikotist, suri ilmselt õnnetuse tagajärjel, teatas politsei.

Politsei välistas koodimurdjana töötanud 31-aastase Williamsi mõrva, väites, et mees ronis ise ilmselt spordikotti, kust tema surnukeha hiljem leiti. Ka kinnitas politsei, et keegi ei avaldanud Williamsile selleks survet, vahendas uudisteagentuur AFP.  

«Ma olen veendunud, et Garethi surm polnud seotud tema tööga,» ütles politsei esindaja Martin Hewitt, kelle sõnul on siiski jäänud mõned ebakõlad. Näiteks ei leitud koti lukult DNAd ega vannist sõrmejälgi.

Hewitt ei soovinud spekuleerida, kas Williamsi surm võis olla kuidagi seotud kummalise eneserahuldamisega. Nii on arvatud, et Williams soovis kogeda lämbumistunnet, kuna see erutas teda.

Williamsi pere aga ei usu, et tegemist oli lihtsalt õnnetusjuhtumiga. Samuti viitavad nad kohtuarsti mullu avaldatud raportile, mille kohaselt on Williamsi surmaga seotud ilmselt veel üks inimene.

«Me oleme loomulikult pettunud, et endiselt pole võimalik kindlalt väita, kuidas Gareth suri ja meie leina suurendab asjaolu, et tema surma asjaolud on endiselt teadmata,» teatas Williamsi pere tehtud avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles