Vene tankeril kinni peetud mehed: olime piraatide pantvangid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftatankei ivabastanud allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov
Naftatankei ivabastanud allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov Foto: SCANPIX

Inimesed, kes tankeri Moskovski Universitet ja selle meeskonna vabastamisel kinni peeti, pole oma sõnul piraadid, vaid hoopis pantvangid.



Ajalehe

Kommersant

andmetel rääkisid nad ülekuulamisel, et Somaalia piraadid võtsid nad pantvangi ja sundisid neid osalema tankeri ründamises.

Kahtlusalused rääkisid ülekuulamisel, et tegelikud piraadid lasid kaatriga jalga siis, kui tankerile saabus appi sõjalaev Marssal Šapošnikov. Väidetavalt jätsid just nemad tankeri pardale maha relvad, ründamisel kasutatud abivahendid ja vangid.

Tankeri venelastest meeskonnaliikmed ei osanud arvatavate piraatide juttu kinnitada ega ümber lükata, kuna mehed varjusid masinaruumi ja ei väljunud sealt enne laeva vabastamist, kirjutab Kommersant.

Sel juhul ei näinud Moskovski Universiteti meremehed ühtegi ründajat ega saa neid seetõttu kindlaks teha.

Eile teatati, et Venemaa võimud kavatsevad oletatavad piraadid Moskvasse toimetada ja seal nende üle kohut mõista. Hiljem lükati see informatsioon ümber.

Kommersandi artiklist ilmneb, et kinni peetud arvatavate piraatide saatus on praegu segane.

RIA Novosti vahendas eile õhtul kaitseministeeriumi allikat, et tõenäolistelt piraatidelt võeti ära relvad ja navigatsiooniseadmed ning neil lubati kummipaadiga lahkuda. Ametlikku kinnitust sellele versioonile pole seni saadud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles