Ukraina vanglaamet: arstid otsustasid piirata külaskäike Tõmošenko juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13. novembril, mil parlament pidi otsustama Tõmošenko välismaale ravile saatmise, kogunes Kiievis ekspeaministrile toetust avaldav rahvahulk.
13. novembril, mil parlament pidi otsustama Tõmošenko välismaale ravile saatmise, kogunes Kiievis ekspeaministrile toetust avaldav rahvahulk. Foto: SCANPIX

Ukraina ekspeaministril Julia Tõmošenkol on äge hingamisteede nakkus, mistõttu on ta olnud sunnitud loobuma mitme külalise vastuvõtmisest, teatas Ukraina täna vanglaamet.


Harkivi peakliiniku 5. haigla arstid tuvastasid Tõmošenkol 15. novembril haigusnähud. «Võimalike terviseriskide vältimiseks otsustasime piirata külaskäike tema juurde kuni patsiendi taastumiseni,» teatas vanglaamet.

Siseminister Juri Lutsenko ütles 14. novembril, et ta kavatseb koos oma naisega Tõmošenkot külastada. «Ma kinnitan, et Julia Tõmošenko on esitanud mulle ja mu naisele kutse teda reedel külastada,» säutsus minister eile suhtlusvõrgustikus Twitter.

Tõmošenko erakonna Batkivštšina (Isamaa) liider Arseni Jatsenjuk teatas, et soovib Tõmošenkot külastada koos Lutsenko ja tema naisega.

Ekspeaminister kannab seitsmeaastast vanglakaristust ametivolituste ületamise eest seoses 2009. aastal Venemaaga sõlmitud gaasilepinguga, mida ta eitab. Lääs nimetab endise valitsusjuhi süüdimõistmist poliitiliseks, kuid president Viktor Janukovõtš ja tema liitlased on keeldunud riigipea rivaali vabastamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles