Kohus andis loa võtta Helsingi narkopolitsei ülem vahi alla

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Helsingi ringkonnakohus andis täna loa võtta pealinna narkopolitsei ülem Jari Aarnio vahi alla.

Ülemkomissari kahtlustatakse pistise korduvas võtmises, ametivolituste rängas rikkumises ja pettusele kaasaaitamises, vahendab ajalehe Helsingin Sanomat võrguväljaanne.

Eeluurimismaterjalide järgi võib oletada, et ametipositsiooni kuritarvitamine algas mais 2008, pettusele kaasaaitamine juuli 2009 ja pististe võtmine jaanuaris 2012. Kõik see kestis teisipäevani, mil Aarnio kinni peeti.

Ülemkomissari advokaat Riitta Leppiniemi rääkis, et Aarnio lükkas kõik talle esitatud kuriteokahtlustused tagasi.

Helsingi politseiülem Jukka Riikonen otsustas täna, et kuriteokahtluste tõttu tuleb narkopolitsei senine ülem Aarnio ametist kõrvaldada, vahendas iltasanomat.fi. Teema võetakse üles uuesti, kui prokurör on eeluurimise materjalide põhjal langetanud otsuse süüdistuse esitamisest või selle esitamata jätmises, lisas ta.

Esialgsete oletuste järgi oli Aarnio seotud oma tööandja tehtud hangete ja nende ettevalmistamisega, kuigi poleks tohtinud olla. Kahtlused puudutavad jälgimisseadmeid valmistavat erafirmat Trevoc.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles