Pildid: Soome õhujõud avalikustasid fotod Hawk-hävitajate rusudest

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Hawk-hävitajate õnnetuspaigast Soomes.
Foto Hawk-hävitajate õnnetuspaigast Soomes. Foto: Ilmavoimat

Soome kaitsejõud avalikustasid esimesed fotod kolmapäeval Kesk-Pohjanmaal juhtunud lennuõnnetusest, kus õhus põrkasid kokku kaks Hawk hävituslennukit.

Üks pilootidest hukkus, teine toimetati haiglasse ja tema seisund pole eluohtlik, vahendas iltalehti.fi.

Õnnetuse põhjuseid uurivad eksperdid täna maastikult mingeid otsustavaid leide ei teinud.
Kui alguses oletati, et katapulteerumissüsteemis võis olla viga, siis viimaste andmete järgi on uurijad kindlad, et seal tehnilist viga polnud.

Uurimisrühm keskendus täna välitöödele õnnetuspaigas Perhos. Piirkond on endiselt ümber piiratud ja selle kohal kehtib lennukeeld.

«Päeva jooksul jätkasime õnnetuslennukite tükkide asukohtade kindlaks määramist, dokumenterimist ja kogumist. Lumisaju ja lörtsi tõttu on välitingimustes töötamine olnud mõningal määral raskendatud,» rääkis uurimisrühma juht major Mikko Pekkala.

Õnnetust uuriva komisjoni oletusel võis katastroofi taga olla inimlik eksitus. Major Pekkala sõnul võib tehnilise vea välistada ja seega jääb üle võimalus, et õnnetus juhtus inimliku vea tõttu.

«Kuna tehniline viga on välistatud, siis väga tõenäoliselt on see uurimisliin, mida hakkame järgmisena järgima» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles