USA hoiatas võimalike terroriaktide eest Keenias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nairobis Westgate'i kaubanduskeskuses korraldatud terrorirünnakus hukkunud inimestele püstitatud mälestusmärk Karura metsas.
Nairobis Westgate'i kaubanduskeskuses korraldatud terrorirünnakus hukkunud inimestele püstitatud mälestusmärk Karura metsas. Foto: SCANPIX

USA valitsus hoiatas täna, et Somaalia rühmitusega al-Shabaab seotud Keenia terrorirühmitus võib võtta sihikule Ameerika erasektori huvid Keenias.

USA välisministeeriumi julgeolekuagentuuri hiljutises raportis öeldakse, et al-Shabaabi ja Keenia terrorirühmituse al-Hijra ühine lääne-vastane ideoloogia näitab, et need rühmitused võivad püüda rünnata USA erasektorit selles Ida-Aafrika riigis.

Raport avaldati pärast al-Shabaabi vähemalt 67 inimese elu nõudnud rünnakut Nairobi Westgate’i kaubanduskeskusele.

Dokumendis soovitatakse ameeriklastel olla väga ettevaatlikud Keenia pealinnas Nairobis, samuti rannikulinna Mombasa klubides, hotellides, kaubanduskeskustes, restoranides ja mujal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles