Moslemi Vennaskond kutsus Egiptuse valitsust läbirääkimistele

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemi Vennaskonna toetajad.
Moslemi Vennaskonna toetajad. Foto: SCANPIX

Egiptuse islamistid Moslemi Vennaskonna juhtimisel, pakkusid täna valitsusele läbirääkimisi, et lahendada president Mohamed Morsi kukutamisele järgnenud poliitiline kriis. Sealjuures ei nõutud otsesõnu endise riigipea ametisse ennistamist.

Koalitsioon teatas, et kutsub kõiki revolutsioonilisi jõude, poliitilisi erakondi ja patrioote alustama süvadialoogi kriisist väljumiseks.

Piirangutest ja arreteerimistest hoolimata iga nädal meeleavaldusi korraldav islamistide koalitsioon kinnitas avalduses, et jätkab rahumeelse opositsioonina, ent soovib riigi hüvanguks saavutada konsensust.

Erinevalt varasemastest ettepanekutest ei nõutud sel korral läbirääkimiste põhitingimusena Morsi ametisse ennistamist. See-eest soovitakse aga 3. juuni riigipöörde järel vahistatud islamistide vabastamist ja kinni pandud meediakanalite taasavamist.

Islamistide koalitsioon nõuab põhiseadusliku legitiimsuse ja demokraatlike protsesside taastamist kõigi poliitiliste jõudude osavõtul, ilma et üks rühm võimumonopoli haaraks või mõni grupp välja jäetaks.

Kukutatud president Mohamed Morsi viibib praegu vangistuses. Teda süüdistatakse seotuses 2012. aasta detsembris presidendipalee juures hukkunud meeleavaldajate surmaga.
Morsi  viibib hetkel vangis. Talle on esitatud südistused seotuses presidendipalee juures

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles