Läti tähistab iseseisvumispäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti iseseisvumise aastapäeva tähistamine Riias.
Läti iseseisvumise aastapäeva tähistamine Riias. Foto: TVNET

Lõunanaabrid lätlased tähistavad täna iseseisvumise 95. aastapäeva – Läti Vabariik kuulutati välja 18. novembril 1918. aastal.

Läti Vabariik kuulutati välja Riia Linnateatris, kuid kuni 1919. aasta 11. novembrini pidid lätlased oma noore riigi iseseisvust kaitsma lahingutes Vene ja Saksa vägedega. Seejuures osutasid neile abi ka Eesti väeüksused.

Aastapäeva tähistatakse üle kogu riigi. Nagu ikka algasid pidustused hommikul oikumeenilise jumalateenistusega Riia Toomkirikus, mille järel koguneti Riia Vabadussamba juurde, mille jalamile asetas president Andris Bērziņš lilled.

Pärastlõunal peeti pealinnas ka sõjaväeparaad, õhtul toimub Daugava jõe 11. novembri kaldapealsel pidulik hümnilaulmine, president peab Vabadussamba juures kõne ning päeva lõpetab pidulik ilutulestik. Pidupäeva puhul ei pea täna Riia ühistranspordis pileti eest maksma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles