Rehn hoiatas euroskeptitsismi leviku eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn tahab Soome majanduse konkurentsivõime taastada palgakärbete ja pensionisüsteemi remondiga.
Olli Rehn tahab Soome majanduse konkurentsivõime taastada palgakärbete ja pensionisüsteemi remondiga. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusasjade voliniku Olli Rehni sõnul võib euroskeptiliste erakondade edu valimistel põhjustada probleeme Euroopa Liidu jaoks.

Rehn, kes on ka Euroopa Komisjoni asepresident, märkis YLE-le, et talle valmistab muret euroskeptiliste erakondade mõju kasv ELis. Rehni sõnul võib taoliste erakondade edu valimistel põhjustada probleeme euroliidu otsustamisprotsessides.

Rehn tõi näiteks Soome, kus Põlissoomlaste erakonna toetajaskonna kasv pole tema sõnul aidanud kaasa probleemide lahendamisele. «Populism ei lahenda probleeme, nagu on olnud näha Soomes,» märkis Rehn.

Rehnile vastas Põlissoomlaste juht Timo Soini. «ELi bürokraadid tahavad valitseda vaatamata valimistulemustele. Selline on ELi eliidi suhtumine laiemalt. Põlissoomlaste erakonna mõju tulemusena on päevavalgele tulnud ELi otsustusprotsessi ebademokraatlikkus ja suure raha eelistamine,» märkis Soini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles