Janukovõtš: sõja võitmine aitas Ukrainal saada iseseisvaks riigiks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina mereakadeemia kadetid (vasakul) ja sõdurid Kiievis toimunud paraadil.
Ukraina mereakadeemia kadetid (vasakul) ja sõdurid Kiievis toimunud paraadil. Foto: SCANPIX

Võit Suures isamaasõjas andis Ukrainae võimaluse saada iseseisvaks riigiks, ütles täna Kiievis riigipea Viktor Janukovõtš.

«Teie säilitasite meie jaoks Ukraina. Meie ehitame üles riiklust. Ja see on suurepärane, kuna iga rahvas püüab ennast teostada läbi riikluse, rääkis president veteranide poole pöördudes, » vahendas riigipead RIA Novosti.

Janukovõtš rõhutas, et selles sõjas langenud inimesi ei unustata.

«Kõik, kes langesid lahinguväljal õige asja eest, on meie jaks elus ja jäävad elama seni, kuni eksisteerib rahu, kuni eksisteerib Ukraina. Aga Ukraina  - see on igavene,» rääkis ta.

Riigipea sõnul on kõigil inimestel maailmas võrdsed õigused ja Ukraina peab olema koduks erinevast rahvusest inimestele. «Kui sõdurid meid vabastasid ja seda sageli oma elu hinnaga, siis me ei küsinud neilt, mis usku nad on ja mis rahvusest ning mis on nende veregrupp.»

«Te võitsite fašismi pühas usus sellesse, et maailma kõik rahvad on jumala poolt välja valitud ja võrdsed ning meie peame seda teie usku hoidma kõrgel ja pidama meeles, et jumala ees on kõik võrdsed. Meie maa saatuse eest vastutades on kõik võrdsed,» rääkis Ukraina president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles