USA: Times Square’i rünnakukatse taga on Taliban

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi politseinikud Times Square'il.
New Yorgi politseinikud Times Square'il. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide justiitsministri Eric Holderi sõnul on nädalataguse Times Square’i rünnakukatse taga terroriorganisatsioon Taliban.

Turistide hulgas väga populaarne piirkond evakueeriti eelmisel laupäeval, kuna samas pargitud Nissani maasturist immitses suitsu, vahendas Reuters.   

Pakistani rühmitus Taliban teatas varsti pärast Times Square evakueerimist, et autopommiloos on mängus nende käsi. Minister Holderi sõnul on ka varem juhtunud nii, et organisatsioon võtab vastutuse teo ees, mida nad pole teinud ja seetõttu on teatesse suhtutud ettevaatlikult.

Me oleme nüüd leidnud tõendeid, mis näitavad, et rünnaku taga oli Pakistani Taliban, rääkis minister telekanali ABC saates «This Week».

Holder oletas, et Pakistani valitsusel polnud ilmselt aimugi Pakistanis sündinud USA kodaniku 30-aastase Faisal Shahzadi plaanidest.

USA politseinikud pidasid kahtlustatava mehe kinni kaks pärast ebaõnnestunud plahvatust JFK lennuväljal Dubaisse suunduva hakanud lennukis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles