Ukraina valitsus andis käsu peatada assotsiatsioonileppe ettevalmistused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovitš.
Ukraina president Viktor Janukovitš. Foto: SCANPIX

Ukraina valitsus andis täna välja määruse peatada ettevalmistused Euroopa Liiduga assotsiatsioonileppe sõlmimiseks, selgus valitsuse veebilehel üles pandud dokumendist.

Määrusega anti käsk peatada Euroopa Liidu ja Ukraina vahel assotsiatsioonileppe sõlmimise ettevalmistamise protsess, kirjutati dokumendis.

Ühtlasi tegi Ukraina valitsus ettepaneku moodustada kolmepoolne kaubanduskomisjon Ukraina, Euroopa Liidu ja Venemaa vahel.

Austrias visiidil viibiv Janukovõtš kinnitas samas, et Ukraina jätkab teekonda eurointegratsiooni suunas.

Ukraina parlament lükkas täna tagasi süüdimõistetutele välismaal ravi võimaldamist käsitlevad seadused, mille alusel saaks Julia Tõmošenko vanglast vabastada ja Saksamaale ravile lubada. Janukovõtši Regioonide Partei ja kommunistid keeldusid eelnõude hääletusel osalemast.

Euroopa Liit on nõudnud Ukrainalt assotsiatsioonileppe sõlmimise eeltingimustena prokuratuuriseaduse ja valimisseaduse muutmist ning Tõmošenko vabastamist puudutavate seaduste vastuvõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles