Putin: Greenpeace'i meetodid üllate eesmärkide saavutamiseks on valed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greenpeace'i aktivistid tõmbasid täna Warssavis Venemaal vahistatud kaaslaste toetuseks üles plakati.
Greenpeace'i aktivistid tõmbasid täna Warssavis Venemaal vahistatud kaaslaste toetuseks üles plakati. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini hinnangul kasutab keskkonnaorganisatsioonil Greenpeace üllate eesmärkide saavutamiseks valesid meetodeid.


Putini sõnul seadis 19. septembril Petšora meres gaasikontserni Gazprom naftaplatvormile roninud Greenpeace'i aktivistide aktsioon ohtu sealsed töötajad. «Kui nad ronivad platvormile ja tekitavad hädaolukorra, võib naftaplatvormi operaator teha mitte ainult ühe, vaid mitu viga. Nende tööd häiriti. Pealegi tegutsesid vee all tuukrid, kelle elu see aktsioon ohtu seadis,» ütles Putin tänal Moskvas Vene kirjandustegelastele.

Vene riigipea väitel oli Greenpeace'i aktivistidel välja töötatud terve operatsioon. «Mõned ronisid platvormile, teised ründasid meie piirivalvureid. Sisuliselt ründasid nad neid oma paatidega ja sundisid platvormist eemalduma,» rääkis ta.

«Mis see on? See on lähenemine, mille puhul eesmärk pühitseb abinõu. Üllate eesmärkide saavutamiseks on kõik abinõud head. Kas see on meie meetod, Fedja? Kas te mäletate? Fedja, see ei ole meie meetod. Niiviisi on võimatu mõelda ja sellest lähtuda. Mitte kõiki üllaid eesmärke ei saa kõigi võimalike vahenditega saavutada»  nentis Putin.

«Kas Greenpeace'i aktivistid teevad üllast tööd? Teevad. Kas nad talitasid naftaplatvormile ronides õigesti? Ei,» lisas ta.

Putini hinnangul ei tohiks riik olla julm, kuid peaks tagama, et kõik järgivad teatud reegleid. «Riik peaks seda tehes käituma leebelt,» tunnistas riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles