Ivanišvili kirjutas lahkumiskirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bidzina Ivanišvili.
Bidzina Ivanišvili. Foto: SCANPIX

Peaministriameti maha pannud Bidzina Ivanišvili lubas avalikus hüvastijätukirjas hoida Gruusiat läänemeelsel kursil.

Ivanišvili astus valitsusjuhi kohalt tagasi omal soovil ning tema asemel kinnitas parlament riigi peaministriks Ivanišvilile lähedase Irakli Garibašvili.

«Post Scriptum» nime kandvas viieleheküljelises hüvastijätukirjas kinnitas Ivanišvili, et ta ei kavatse hakata kulisside tagant riiki juhtima. «Ma ei hakka kunagi kulisside tagant juhtima. Ma ei solva kunagi sellega oma riiki ega oma meeskonda, keda ma tohutult austan,» lubas Ivanišvili.

Ivanišvili tunnistas, et Mihheil Saakašvili asemel presidendiks saanud Giorgi Margvelašvili ja uus peaminister on tema liitlased, mistõttu säilitab ta märkimisväärse mõju ka tulevikus. Seda mõju lubas ta kasutada, et Gruusia jätkaks pingutusi Euroopa Liidu ja NATOga liitumise ja Venemaaga suhete parandamise nimel.

Ivanišvili ei täpsustanud kirjas, mida ta kavatseb edasi teha. Varem on Ivanišvili kinnitanud, et jätkab tegutsemist kodanikuühiskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles