USA saadik ÜRO-s: me ei võlgne Afganistanile vabandust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik ÜROs Samantha Power
USA suursaadik ÜROs Samantha Power Foto: SCANPIX

USA ei võlgne Afganistanile vabandust, ütles Washingtoni suursaadik ÜROs Samantha Power neljapäeval.

«Meil pole millegi eest vabandada. Meie sõdurid on ohverdanud palju,» ütles Power telekanalile CNN.

Diplomaat nimetas kahepoolsete suhete tugevuse näitajaks asjaolu, et Ühendriigid ja Afganistan suutsid julgeolekuleppes üksmeelele jõuda. «Me soovime saavutada lepet, mis võimaldab meile jätkata koostööd pärast seda, kui meie üksused lõpetavad Afganistanis lahingülesannete täitmise,» rääkis Power.

«Meie suhete tugevust tõestab see, kui väga nad soovivad, et me jätkaksime nende väljaõpetamist, varustamist ja toetamist,» lisas ta.

Poweri sõnul andis president Barack Obama neljapäeval oma Afganistani kolleegile Hamid Karzaile saadetud kirjas mõista, et missuguseks Ühendriikide roll Afganistanis ka ei jääks, USA kavatseb austada afgaanide õigusi ja privaatsust. «See on Karzai jaoks tähtis.»

Diplomaat kinnitas, et liitlasväed on Afganistani elanikke austanud ja püüdnud sõja tsiviilohvreid miinimumini viia alates Afganistani operatsiooni algusest.

Julgeolekuleppe peab heaks kiitma veel Afganistani hõimuvanemate ja poliitikute suurkogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles