Antonio Banderas: Hugo Chávezi nägemus aitaks Euroopat ja USAd

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Banderas
Antonio Banderas Foto: SCANPIX

Hispaania näitleja Antonio Banderas üllatas oma seisukohavõtuga, kritiseerides USA presidenti Barack Obamat ning soovitas Euroopa riikidel ja USAl võtta kasutusele sellise majanduspoliitika, mille kehtestas Venezuelas selle riigi hiljuti surnud president Hugo Chávez.

Banderas andis intervjuu Hispaania ajakirjanikule Ana Pastorile, edastab The Local.

Pastor küsis näitleja arvamust Euroopa ja ka Hispaania majanduslike ja rahanduslike raskuste ning võimaliku lahenduse kohta.

Hispaaniast Malagast pärit Hollywoodi staar Banderas sõnas, et praeguses kriisis on süüdi suurfirmade ahnus, lobistid ja turgude nõrkus.

Näitleja arvates ei peaks üksikisikud võtma vastutust selle eest, kui riigid ja juhid hakkama ei saa.

«Meid ei juhi need, keda me valisime, vaid suurkorporatsioonid,» lausus Banderas.

Ajakirjanik küsis siis, kuidas seda probleemi lahendada.

«Kui astuda selliseid samme nagu seda kunagi tegi Hugo Chávez ehk ta lasi suurfirmad riigistada, siis saaks ka probleemid lahendatud. Muud võimalust ei ole,» selgitas Banderas.

Hollywoodi staar kritiseeris ka USA presidenti Barack Obamat, et riigijuht ei ole täitnud valimistel antud lubadusi ning et suurfirmad saavad liiga vabalt ja seadusi eiravalt tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles