Spotify väärtus juba üle nelja miljardi dollari

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify asepresident Alex Norstrom esinemas Helsingis idufirmade konverentsil Slush.
Spotify asepresident Alex Norstrom esinemas Helsingis idufirmade konverentsil Slush. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Rootsi muusikateenusefirma Spotify sai ühelt varasemalt investorilt Netflix 250 miljoni dollari suuruse rahasüsti, mis teeb ettevõtte väärtuseks üle nelja miljardi dollari.

Tehinguga kursis olevate allikate sõnul kergitas Goldman Sachsi aasta tagasi tehtud 100 miljoni dollari suurune investeering ettevõtte väärtuse kolme miljardi dollarini, kirjutab Financial Times. Alates sellest aastast on Spotify aktiivsete kasutajate arv kasvanud 15 miljonilt enam kui 24 miljonini. Maksvaid kliente on ettevõttel üle kuue miljoni.

Värskeima saadaoleva majandusaruande kohaselt kasvas Spotify 2012. aasta käive kaks korda 434,7 miljoni euroni ning kahjum kasvas 58,7 miljoni euroni.

Financial Timesile varem antud intervjuus ütles Spotify kaasasutaja ja tegevjuht Daniel Ek, et lähiajal börsiplaani ei ole.

«Avalikud ettevõtted on liiga palju allutatud kvartalikapitalismile,» ütles Ek ning lisas, et eraettevõtteks jäämine on palju parem väga kõikides aspektides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles