Merekohus: Venemaa peab Greenpeace'i laeva ja meeskonna vabastama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline mereõiguse kohus täna Hamburgis kohtusaali sisenemas.
Rahvusvaheline mereõiguse kohus täna Hamburgis kohtusaali sisenemas. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline mereõiguse kohus andis täna Venemaale korralduse vabastada viivitamatult keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace laev Arctic Sunrise ja selle meeskond 3,6 miljoni euro suuruse võlakirja vastu.

Hamburgis tegutseva rahvusvahelise mereõiguse kohtu reedel langetatud otsuse kohaselt peab Vene Föderatsioon kohe, kui Holland on üle andnud võlakirja või muu finantstagatise, viivitamatult vabastama aluse Arctic Sunrise ja kõik kinnipeetud isikud.

Otsuse kohaselt peab Venemaa lubama ka nii laeval kui aktivistidel riigist lahkuda.

Rahvusvaheline mereõiguse kohus tegeleb 1982. aasta ÜRO mereõiguse konventsiooni tõlgendamise ja rakendamise käigus tekkivate vaidluste lahendamisega.

Vene võimud pidasid Greenpeace'i jäälõhkuja Arctic Sunrise kinni 19. septembril, kui kaks keskkonnaaktivisti üritas tungida energiakontserni Gazprom naftaplatvormile Petšora meres, et protestida naftapuurimise vastu Arktikas.

Suurem osa 30 kinnipeetust on nüüdseks kautsjoni vastu vabastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles