Kremli ametnik: Greenpeace'i aktivistid võivad Venemaalt lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greenpeace'i aktivist Dmitri Litvinov, kel on Rootsi-USA topeltkodakondsus, lehvitas pärast Peterburi vanglast vabanemist loosungit «Päästke Arktika».
Greenpeace'i aktivist Dmitri Litvinov, kel on Rootsi-USA topeltkodakondsus, lehvitas pärast Peterburi vanglast vabanemist loosungit «Päästke Arktika». Foto: SCANPIX

Peterburi kohtutes kautsjoni vastu vabastatud keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace aktivistid võivad pärast teatud õiguslike küsimuste lahendamist Venemaalt lahkuda, teatas täna president Vladimir Putini personaliülem Sergei Ivanov.

«Niipea, kui lahendatakse küsimus, kuidas nad võivad Venemaa territooriumilt lahkuda, ma arvan, et nad lahkuvad,» ütles Ivanov, lisades, et Greenpeace'i laeva Arctic Sunrise välismaalastest meeskonnaliikmetel ei ole Vene viisat.

Kommenteerides Greenpeace'i aktivistide tegevusega seotud hiljutisi sündmusi, kordas Ivanov president Putini neljapäevast märkust, et keskkonnaorganisatsiooni üllad eesmärgid on vastuolus nende meetoditega.

«Mitte iga üllast eemärki ei saa püüelda sobimatuid või õiguslikult ebakorrektseid vahendeid kasutades,» ütles Ivanov, lisades, et Artic Sunrise'i meeskonnas on nii tõelisi kui pseudo keskkonnakaitsjaid.

Ivanovi sõnul on kohtu otsustada, kas Greenpeace'i tegevus oli seaduserikkumine või mitte.

«See tuleb lahendada õiguslikult ning me ei ole kunagi suhtunud ega suhtu sellesse poliitiliselt,» rõhutas Putini personaliülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles