Kreml: Venemaa ei täida merekohtu otsust Greenpeace'i juhtumi osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru kostüümi kandev Greenpeace'i aktivist Moskvas Arctic Sunrise'i liikmete toetuseks korraldatud aktsioonil.
Jääkaru kostüümi kandev Greenpeace'i aktivist Moskvas Arctic Sunrise'i liikmete toetuseks korraldatud aktsioonil. Foto: SCANPIX

Venemaa ei kavatse täita rahvusvahelise mereõiguse kohtu reedest otsust keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace laeva Arctic Sunrise osas, teatas Vene presidendi personaliülem Sergei Ivanov täna.

«E täida, sest me ütlesime juba alguses, et me ei kavatse osaleda selles kohtumenetluses,» ütles Ivanov ajakirjanikele, kui temalt küsiti, kuidas Venemaa kavatseb kohtu otsusele reageerida.

Ivanovi sõnul on Venemaa ratifitseerinud konventsiooni, mille alusel rahvusvaheline mereõiguse kohus tegutseb, mitme reservatsiooniga.

«Seda küsimust käsitletakse mitte poliitiliselt, vaid õiguslikult, lähtudes Venemaa seadustest, mitte aga kellegi poliitilistest soovidest,» lisas ta.

Rahvusvaheline mereõiguse kohus andis reedel Venemaale korralduse vabastada viivitamatult Greenpeace'i laev Arctic Sunrise ja selle meeskond 3,6 miljoni euro suuruse võlakirja vastu.

Vene võimud pidasid Greenpeace'i jäälõhkuja Arctic Sunrise kinni 19. septembril, kui kaks keskkonnaaktivisti üritas tungida energiakontserni Gazprom naftaplatvormile Petšora meres, et protestida naftapuurimise vastu Arktikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles