Monty Pythoni ühinemisetendus müüdi välja 43,5 sekundiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monty Pythoni elusolevad liikmed (vasakul) Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam ja John Cleese taasühinemisetenduse promoüritusel.
Monty Pythoni elusolevad liikmed (vasakul) Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam ja John Cleese taasühinemisetenduse promoüritusel. Foto: SCANPIX

Suurbritannia koomikute trupi Monty Python välja kuulutatud taasühinemisetenduste 14 500 piletit müüdi välja kõigest 43,5 sekundiga, misjärel teatati, et toimub veel neli lisaetendust.


John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ja Michael Palin teatasid üllatuslikust kokku tulemisest lavalaudadel möödunud nädalal. Pärast 1980. aastat ei ole truppi täies koosseisus laval näha saanud. Esialgu kavatses brittide kultustrupp anda vaid ühe etenduse 1. juulil, ent fännidele anti armu ning kuulutati välja veel neli kuupäeva.

Esimese etenduse 65 naela maksnud pääsmed jõudsid juba 15 minutit pärast piletimüügi algust edasimüügiga tegelevatele veebilehtedele mõnel juhul suisa 1600-naelase hinnaga (1900 eurot).

Hoolimata sellest, et etendused toimuvad Londoni o2 areena hiiglaslikus saalis, osteti ka lisaetenduste piletid väga kähku ära. Andunud fännid süüdistavad selles piletitega hangeldajaid, kes nende nina eest pileteid hulgi ära napsasid ning edaspidi suurte summade eest müüki panevad.

Monty Pythoni liikmed on lubanud, et esitavad kõrge ea seatavatest piirangutest hoolimata kuulsamaid sketše oma filmidest ja kultuslikust telesarjast «Monty Pythoni lendav tsirkus».

74-aastane Cleese tunnistas, et Totakate kõnnakute ministeeriumi (Ministry of Silly Walks) sketši esitamine on puusa- ja põlveproteesi tõttu nüüd ilmselt võimatu.

Piletite hind jäi 27,50 ja 95 naela vahele ning ühinemisetendused teenivad trupi liikmetele ilmselt päris arvestatava hulga raha.

«Ainult 300 naela odavamad piletid, kui Rolling Stones'i kontserdil» kommenteeris piletihinda Idle, kes tögas möödunud nädala pressikonverentsil trupikaaslasi öeldes, et etendus toimub Cleese'i lahutuskulude ja Jones'i majalaenu maksmiseks.

Trupp sai kuulsaks sketšisarjaga «Lendav tsirkus», mida toodeti aastatel 1969 kuni 1979 ning näidati enam kui sajas riigis.

Püütonid on teinud ka mitmeid filme: 1975. aastal näiteks kuningas Arthuri legendi parodeeriva «Monty Python ja Püha Graal» ja 1979. aastal eksikombel Kristuseks peetud mehe elust rääkiva «Briani elu».

Ühinemisetteaste kannab pealkirja «Üks läinud, viis veel», mis viitab trupi kuuenda liikme puudumisele. Monty Pythoni kuues liige Graham Chapman suri 1989. aastasel kõigest 48-aastaselt vähki.

Trupp on lubanud esitada ka mitmeid uusi sketše. «Peamine oht vanade šketside esitamisel on see, et publik teab neid peast paremini kui meie,» kommenteeris Cleese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles