Eesti geid: Vilniuse paraadi jälgisid ka meie toetajad

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geiparaad Vilniuses.
Geiparaad Vilniuses. Foto: Alo Raun

Laupäevase Leedu geiparaadi ligi 3000 pealtvaataja seas oli vaenulikult meelestatute ning niisama uudistajate kõrval ka ettevõtmise toetajaid, väitis MTÜ Eesti Gei Noored juht Hanna Kannelmäe.

«Eesti Gei Noored bänneriga marssijate tuju oli terve vikerkaareürituse aja üleval,» meenutas nüüdseks tagasi Eestisse jõudnud Kannelmäe Balti riikide ühist homoõiguste paraadi.

«Hõiskasime koos teistega ja lehvitasime pealtvaatajatele teisel pool jõge, kellest muide väga paljud olid sõbralikud ja toetavad inimesed, kellel karmide turvanõuete tõttu lihtsalt polnud võimalik marsiga ühineda.»

Eesti Gei Noorte 19-liikmelisele reisiseltskonnale möödus Kannelmäe hinnangul marsieelne aeg ja üritus ise negatiivsete vahejuhtumiteta.

Mainitud isikutest 16 marssis ka rongkäigus ja üks oli ürituse turvakoordinaator. «Tegelikult oli marsil eestlasi veel, aga nemad ei reisinud meiega koos ja täpset arvu öelda ei oska,» lisas Kannelmäe.

Tema sõnul andis Baltic Pride 2010-l osalemine ja seda korraldada aitamine organisatsioonile palju vajalikke teadmisi, mida järgmisel aastal sarnast üritust Tallinna korraldades arvesse võtta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles