Päästjad lõpetasid otsingud Riia ostukeskuse rusudes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad lõpetasid rusudest inimeste otsimise.
Päästetöötajad lõpetasid rusudest inimeste otsimise. Foto: SCANPIX

Läti päästjad lõpetasid täna õhtul töö eelmisel nädalal Riias kokku varisenud toidukaupluse rusudes, teatas Läti päästeteenistus BNS-ile.

Päästjad tõid nelja päeva jooksul rusudest välja 54 ohvri surnukehad, neist kolm olid nende enda kolleegid. Maxima keti kaupluse katusevaringus sai kannatada 39 inimest, kellest 29, nende seas 11 päästjat, toimetati haiglasse.

Päästeteenistuse esindaja Viktorija Šembele sõnul oli täna hommikuks läbi uurimata veel kaks ala, seal viidi tööd lõpule päeva jooksul. Pärast seda, kui päästjad olid töö lõpetanud, kontrollisid rusud üle ka päästekoerad.

Päästetöödel osalesid mitme Läti piirkonna päästekomandod - kokku 557 inimest.

Läti politsei algatas 21. novembri õhtul kella 18 paiku toimunud varingu asjaolude väljaselgitamiseks uurimise, praegu on töös kolm võimalikku versiooni. Üks versioonidest on seotud kauplusehoone projekteerimise ja ehituse järelevalvega, teine hoone endaga ning kolmas asjaoluga, et ostukeskuse katuseaia ehitamiseks katusele toimetatud ehitusmaterjalid võisid olla liiga rasked.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles